Ziekte van Meniere

Thursday, October 20, 2005

Lariam en Meniere

Eerst maar eens een plaatje van onze nogal indrukwekkende medicijnenvoorraad (vinden wij dan): 40 doosjes betahistine, 7 doosjes cinnarizine, 2 antibiotica kuurtjes, 2 flagyl kuurtjes, anticonceptiepil, malarone, paludrine en nivaquine.
En dan nog (niet op foto) anti diarree pillen, anti-verstoppingspillen, anti schimmel creme , ORS, Ibuprofen, Paracetemol, Steriele naaldenset, enz., enz.

Wie naar malariagebieden gaat moet voorzorgsmaatregelen nemen...althans zo denken wij erover!

Naast muggenmelk met DEET, een geimpregneerde klamboe en 's avonds lange broeken en tshirts gaan we in bepaalde landen (laos, cambodja, indonesie, filippijnen en zuid-china) malaria medicatie slikken.

De reisdokter adviseerde ons in eerste instantie Lariam te proberen. Nu zagen wij zelfs dat proberen al niet zo zitten omdat Lariam nogal een paardemiddel is. Tis wel goedkoop en je slikt het maar 1x per week.

Gelukkig is er ook nog Malarone, duur (500 euri) en je slikt het 1x per dag maar het geeft wel een stuk minder bijwerkingen. Uiteindelijk hebben we hier dus voor gekozen. Op de Filippijnen gaan we trouwens Nivaquine en Paludrine slikken, goedkoper dan Malarone en geeft ook weinig bijwerkingen.

Nu las ik van de week op een site van een medereizigster (http://loesinazie.punt.nl) dat Lariam EVENWICHTSSTOORNISSEN kan veroorzaken en ben ik dus dubbel blij dat we voor Malarone gekozen hebben. Als je al evenwichtstoornissen hebt, ga je natuurlijk geen meds slikken die dit kunnen veroorzaken. Ik heb al genoeg last van de Meniere zonder extra evenwichtsstoornissen.

Wel jammer dat de reisdokter hier niet van op de hoogte was, ik heb daar wel aangegeven dat ik Meniere heb, maar helaas is er nooit aangegeven dat Lariam dat erger zou kunnen maken. Dus heb je M. en ga je naar malariagebieden: ga dan geen Lariam slikken! Zelfs mensen zonder Meniere krijgen dan soms last van hun evenwicht!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home